top of page

Endelig utgivelse av Sølvhjerte!

Oppdatert: 16. apr.

Etter et intensivt år med fokusert arbeid, var dagen endelig kommet. Den 28. februar var det tid for bokbad og offisiell lansering av Sølvhjerte - under det tradisjonsrike Kongsbergmarken.


Bokbad

Kongsbergmarken har røtter tilbake til 1600-tallet som en viktig handelsarena og et sosialt treffsted for innbyggerne i Bergstaden ved Lågen. De siste årene har Asvo-Kongsberg tatt ansvar for å holde liv i arrangementet. I år gikk Marken fra 28. februar til 2. mars, og jeg fikk forespørsel om å ha bokbad på scenen under åpningsdagen. Det takket jeg selvfølgelig ja til, og i solskinnet midt på dagen satte jeg meg ned med konferansier Vegard Thomas Olsen for å snakke litt om Sølvhjerte. I tillegg til å fortelle om hva dette er og hvordan det ble til, improviserte vi også frem et lite scenario. Han ble veldig gira og levde seg godt inn situasjonen.Vegard: «Hvordan funker det her egentlig?»


Meg: «La oss prøve et lite spill. Er du klar?»


Vegard, ler nervøst: «Okay, vi prøver.»


Meg: «Du er på vei til Apoteket for å kjøpe medisin, med noen få skilling i lomma. På veien dit møter du noen fattige barn. De har åpenbart ingenting, spør deg om du kan avse noen penger. Hva gjør du?»


Vegard: «Okay… kan jeg gjøre hva jeg vil?»


Meg: «Jepp, innenfor de historiske rammene.»


Vegard: «Vel, det er jo mange som ser på her nå, og jeg vil ikke fremstå som en kald fisk, så jeg gir vel bort de pengene da.»


Meg: «Det var jo veldig hyggelig. Barna blir glade for det. Nå vil jeg du skal trille en terning for å se hvordan situasjonen utvikler seg. Triller du lavt får det uheldige følger.»


Vegard: «Dæven jeg kjenner på nervene her nå faktisk. Jeg HATER å tape i spill. Nei! Jeg triller 2!! Hva skjer nå da??»


Meg: «Det er også en gruppe voksne som har fått øye på at du er i der veldedige hjørnet. De flokker seg rundt deg og vil også ha penger fra deg. Det begynner å bli ubehagelig. Hva gjør du nå?»


Vegard: «Men jeg er jo tom for penger!»


Meg: «Ja det stemmer det…»


Vegard: «Å faen…»


Resten av dagen sto jeg på stand for Manaheim hvor jeg solgte og signerte bøker. Alt i alt ble det en veldig fin lansering. Spesielt hyggelig var det at familien min kom for å se på bokbadet, og at gode venner stakk innom eller hjalp til i boden. Fra denne dagen er Sølvhjerte å finne i hyllene til Outland Oslo, to lokale Norli-forhandlere, museumsbutikken til Norsk Bergverksmuseum og Manaheim. Det er kult! Og kanskje kommer bøkene til flere forhandlere snart? Hvem vet...Verdenspremiere

I forlengelse av lanseringen holdt Manaheim også verdenspremiere på organisert spilling av Sølvhjerte. Jeg fikk låne meg en bergmannsdrakt fra Norsk Bergverksmuseum for anledningen og holdt en kort introduksjon til spillet iført denne. Det ble en utrolig stemningsrik kveld med latter, glede og læring om Kongsberg på slutten av 1700-talletNorsk Bergverksmuseum

Ikke lenge etter lanseringen ble jeg også spurt om å lede et spill for de ansatte ved Norsk Bergverksmuseum i forbindelse med en lønningspils. Det ble en herlig, komisk og intens spilling for 9 stk. Kun en av disse hadde rollespillerfaring fra tidligere. Det ble en veldig sterk opplevelse å etter spillingen få bekreftet at den faglige kvaliteten på arbeidet fremstår som god, fra de som er fagmyndighet på fagfeltet i Norge. Veldig gøy!


Beskøk på Vertshuset

Senere fikk jeg også muligheten til å besøke Norges ledende rollespillpodcast Vertshuset, for å snakke om Sølvhjerte. Det ble en veldig hyggelig prat med Michael og Nicolai, hvor jeg forteller om stort og smått rundt spillet. Det må også nevnes at disse karene, sammen med Simen Stangeland, står bak det norske fantasirollespillet Dragepust - som snart kommer til butikkene. Sjekk det ut!Folk spiller Sølvhjerte!

Jeg føler meg virkelig heldig. Jeg har fått tilsendt både bilder fra spillinger, og mottatt flere muntlige og skriftlige spillrapporter fra folk som har tatt Sølvhjerte til bordet. De kan melde om timesvis med morsomme historier, og jeg gleder meg stort over at andre koser seg med spillet. Her er et herlig eksempel på hva man kan forvente seg når man kaster seg ut i en forrykende tidsreise!


I påsken tok jeg mamma, pappa, kona og brødrene mine med på en tilsvarende spilling. Det var kjempegøy! Anbefaler deg å prøve deg på samme!


-KO

78 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2 Post
bottom of page