top of page

Foredrag på Outland Oslo

Lørdag 12. Mars 2022 holdt jeg foredrag på Outland Oslo, om min reise til å bli rollespillforfatter.

Foto: Thomas Flaaten Fredriksen


Jeg konkluderte foredraget med noen læringspunkter, som jeg tror kan være til nytte for andre aspirerende rollespillforfattere.


  • Ta et valg. Kanskje har du en idé eller et manus som du har skrevet på over lengre tid. Still deg selv spørsmålet, skal dette fortsette å være en hobby – eller skal det bli en utgivelse? Begge deler er helt i orden. Samtidig, når du bestemmer deg i ditt indre, at dette skal bli et produkt som andre skal kunne benytte seg av, så vil det endre måten du tilnærmer deg arbeidet. Det får en litt annen seriøsitet, etter min erfaring.

  • Si det høyt. Etter du har tatt et valg om veien videre i ditt indre, følger det en liten modningsprosess. Etter hvert blir du klar for å si det høyt, si det til noen andre. Når du gjør det så blir prosjektet plutselig ekte. Det fører med seg et slags positivt ytre press, da folk som vet om det vil spørre deg om hvordan det går og sjekke inn med arbeidet.

  • Søk hjelp. Jeg hadde ikke kommet i mål uten hjelp. På veien til utgivelse anbefaler jeg at du inkluderer andre til å hjelpe deg i ulike faser av utviklingen. Start med de nære og kjære som du stoler på, og etter hvert så kan du utvide til bekjente og fremmede. Du vil trenge hjelp til spill-testing, lesing av tekst, støtte når det butter imot og generell sparring i forbindelse med utviklingen.

  • Ta sjanser. Meld deg på ulike arrangementer, hvor du kan vise frem det du holder på med og møte folk som er interesserte. Det trenger overhode ikke være et ferdig produkt. Jeg viste frem KVAD offentlig for første gang på ARCON 34 i 2018. Da var spillet totalt annerledes, enn i sin utgitte form. Etter hvert dukker det kanskje opp invitasjoner til andre utstillingsvinduer og muligheter. Da er min oppfordring – gripe muligheten når den er der!

  • Konsumere. Jeg tror det er nyttig å omringe meg med rollespill, på ulike måter. Lese om rollespill, i bøker eller på ulike forum. Skrive om rollespill - enten på ulike prosjekter, ideer i notatblokka mi eller bidra med innlegg på sosiale medier. Diskutere med venner og bekjente om hobbyen. Dette gir meg hele tiden inspirasjon, påfyll og muligheten til å utvikle nye perspektiver.


Signering og demonstrasjon

Etter foredraget signerte jeg noen bøker, og ledet modulen Hevnvisa med en gruppe spillere over et par timer. Det var en utrolig fin sammensatt gruppe, og vi spilte gjennom en høyst dramatisk sagafortelling.


Foto: Thomas Flaaten Fredriksen


Når spillet var ferdig gikk vi sammen for å skrive et kvad som oppsummerte historien. Det ble en herlig kreativ prosess, som tok oss om lag 10 minutter. Hele gruppen bidro. Kvadet går som følger:


HEVN-VISA 12.03.22

Steinlias vrede, samlet ved stein,

Hevnerne reiste i solskinn og regn,

Et grusomt syn, før Sigurds fall,

Kirkebrennerne fullførte sitt kall.


Tusen takk til alle som møtte opp!


Foto: Thomas Flaaten Fredriksen


-KO

101 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2 Post
bottom of page