top of page

Rollespill på Norsk og Farlig Begjær

Fra 14. oktober til 19. november 2022 arrangerte Emil Kaaen en digital spillskapersamling, over itch.io. Dette rammeverket, og alle de utrolig kreative bidragene, dannet grunnlaget for blekka RolleSpillNorges Logistiske Mareritt!


Bilde av selve blekka i fysisk format (foto fra Rollespill.info)

TEMA: LOGISITKK

Det valgte temaet for blekka var logistikk. Hvordan bidragsyterne valgte å tolke dette, var helt opp til dem selv. Det samme gjaldt hva man ønsket å lage. Tabeller, en-sides spill eller eventyr, fullverdige spill og eventyr, biroller, gjenstander, klasser, egenskaper og ferdigheter, hva som helst.


Her er lenke til jammen: https://itch.io/jam/rsn-jam-1-logistikk


Blekka ble trykket i et opplag på 50 eksemplarer, og distribuert i mars 2023. De gikk som varmt hvetebrød, og ble solgt ut på kun kort tid.


MITT BIDRAG: FARLIG BEGJÆR


Mitt bidrag endte opp med å bli Farlig Begjær. Et lite skriv-ut-selv-spill for to personer, hvor man spiller Budbringeren og Leiemorderen. Budbringerens mål er å levere et brev til Den Utvalgte. Leiemorderens mål er å drepe Budbringeren. Det blir en artig katt og mus lek, som spilles ferdig på ca. 5 minutter.


Skjermdump av hele spillet. Regler på venstre side, og spillebrett på høyre side.

Anmeldelser av spillet:


"Dette er et artig amalgam av klassiske (les: kjedelige) brettspill som 3-på-rad og Ludo, ispedd eventyr og romantikk. Disse og Stigespillet er iallfall kraftig utkonkurrert av Farlig Begjær."


"Jeg tror jeg til og med hadde spilt Farlig Begjær fremfor Yahtzee og. For det første så tar det tar kortere tid å spille en runde, og for det andre så er det mer sexy å spørre om en runde med Farlig Begjær. Trenger man si noe mer?"


"Spillet var raskt, hadde faktiske taktiske valg og virker ikke veldig vektet noen vei. Volatile terninger, men ikke veldig, og definitivt en del av sjangeren."

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2 Post
bottom of page