top of page

Oppdatering på Sølvhjerte, Manaheim og Dragepust

Godt nytt år!


Det ble en hektisk innspurt på 2023, 2024 starter med et brak og det er mye som har skjedd på den kreative fronten i det siste. Nå er det på tide med en liten oppdatering.

Sølvhjerte

Det har vært en hektisk siste innspurt med Sølvhjerte, som endelig er ferdig! Fra første e-post til Kongsberg kommune ble sendt i september 2022, til prosjektet var levert til trykk i januar 2024 gikk det 599 timer. Det vil løpe enda flere timer i forbindelse med pakking av forsendelsen.Det er etterproduksjon som har tatt langt mer tid enn jeg budsjetterte med. Det vil si design, runde to med korrektur, formattering av filer mot trykkeri og oppfølging av trykkeriet.


På grunn av en satt tidsfrist er boken i pressa, og jeg ser i etterkant at det har sneket seg med et par skrivefeil. Det helt i orden, og jeg føler ikke at dette kommer til å definere kvaliteten på arbeidet.


Når det gjelder valg av trykkeri, gikk jeg for LaserTrykk. Det ville nok trolig blitt billigere å trykke i Asia eller Øst-Europa, men på grunn av usikre tider med logistikk var det viktigere for meg å være sikker på at bøkene kom i tide. Jeg er også veldig fornøyd med kundeopplevelsen hos LaserTrykk. Bestillingen av første opplag ser ut som følger:


 • 400 bøker, B5, 115 gram papir, digitalt fargetrykk

 • 150 kart, 700 mm x 1000 mm, 130 gram syntetisk papir

 • 150 esker, B5, designet til spillet

 • 500 spillerhefter, A5, 130 gram papir, farge

 • 1500 rolleark, B5, 130 gram papir, sort/hvitt

 • 1000 terninger, 16mm, røde casino-terninger (bestilles eksternt)

 • 150 talspersonkort (bestilles eksternt)

 • 150 brikker til spill (røde glassperler) (bestilles eksternt)


Totalkostnaden av denne bestillingen kommer på rundt 85.000 NOK.


En mer komplett refleksjon og oppsummering av prosjektet kommer etter hvert.


Manaheim

Siden sist har jeg blitt styremedlem, og etter hvert styreleder i Manaheim. Det er gøy! Jeg er mildt sagt begeistret over at det endelig har åpnet en spesialistforretning i Kongsberg med søkelys på sosiale spill. Når det åpnet seg en mulighet for å kunne engasjere seg i denne organisasjonen, så var det vanskelig å si nei til det.

Manaheim er et herlig møtested for spillentusiaster i Kongsberg, dedikert til å fremme rollespill, brettspill, miniatyrspill og kortspill. Arenaen har et inkluderende miljø der spillere av alle ferdighetsnivåer kan samles, lære og dele sin lidenskap for spill. Målet er å:


 • Skape et inkluderende og engasjerende miljø for spillere i hele regionen.

 • Styrke spillfellesskapet gjennom arrangementer og sosial interaksjon.

 • Tilby et bredt utvalg av spill og tilbehør tilgjengelig for alle.


Dragepust

I november og desember i 2023 lanserte Spillforlaget, i samarbeid med Outland Forlag, sitt fantasirollespill Dragpust på plattformen kickstarter.Det ble en spektakulær lansering, som trolig er den største for rollespill i Norge, målt i antall forhåndsbestillinger og penger samlet inn. Jeg gleder meg vilt over disse karenes suksess og krysser fingrene for at dette tar videre av når det kommer i butikken.

Som en bonus har jeg blitt spurt av forfatterne om å skrive et offisielt eventyr til Dragepust, som skal publiseres i 2024. Det var veldig stort å bli spurt, så dette har jeg sagt ja til og jeg har allerede noen gode ideer til hva eventyret skal handle om. Mulig at det er fare for at det handler om gruver og sånn, farget av Sølvhjerte...


Veien videre

Fremover nå handler det først og fremst om lanseringen av Sølvhjerte. Pakke alle settene, distribuere bøker og sett til forhandlere, sette opp nettbutikk, oppdatere nettside, gjøre klar stand på KongsbergMarken og gjøre ferdig workshop for ungdomsskole-lærerne slik at de kan ta Sølvhjerte i bruk som pedagogisk metode i skolen.


Puste med magen KO, puste med magen...125 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


Innlegg: Blog2 Post
bottom of page