top of page
1641469053.png

EGIL (2019)

Et lite rollespill om Egil Skallagrimsson og norrøn poesi

Hva er dette?

EGIL er et lite spill for deg over 18 (grunnet oppfordring til grafiske skildringer), hvor du inntar stolen som EGIL Skallagrimsson. Du søker å skrifte dine mørke hemmeligheter, før livet ebber ut. EGIL er en kreativ øvelse som kan praktiseres alene, eller med flere, på 10 minutter. Du trenger en stoppeklokke, musikk, et sett med rollespill-terninger, blyant og papir. Spillet er en tidseffektiv øvelse i å la terningene bygge bro til et kreativt språk, forme stemningsbærende dikt under press samt trene evnen til å sette seg inn i andres sted.

Hvem var Egil Skallagrimsson?

Den kontroversielle skalden levde på 900-tallet, som beskrevet i Egils Saga. Han var stygg av utseende, kranglevoren og ærekjær. Som syvåring drepte han for første gang, da han slo i hjel en eldre gutt. På en av sine mange reiser, brakk han opp kjeven og spydde ned i halsen på en stakkars mann, som kun tilbød surmelk når Egil var tørst på mjød. Du spiller Egil som gammel mann, på SØKEN etter forsoning fra sine mørke HEMMELIGHETER. 

Rollespill.Info sin Spillskaper Konkurranse (R.I.S.K.) 2019

På to uker skal man skape et spill, basert på et lite utvalg "ingredienser". Jeg valgte ordene SØKEN og HEMMELIGHETER. Det var skummelt å levere inn et bidrag til en konkurranse, men jeg ble veldig glad da jeg fikk vite at jeg vant tre priser.


Juryen skrev: "Det var utrolig jevnt og høyt nivå på spillene i år. Sånn sett er alle som har blitt med vinnere. Men det kan bare være de som faktisk vinner. Nå har folket stemt på sine favoritter."

🥈 Andreplassen sammenlagt gikk til EGIL av Karl Otto Kristoffersen


🥇 Folkets favoritt: EGIL av Karl Otto Kristoffersen

Som mange sikkert har fått med seg skriver Karl Otto et rollespill ved navn Kvad, men han klarte løsrive seg for å bli med R.I.S.K og skrev et fantastisk spill om vikingskalden Egil. Dette spillet fikk flest stemmer i den åpne avstemningen, og er dermed folkets favoritt. Spillets illustrasjoner og layout står Christopher Rakkestad for.

- Enkelt og morsomt konsept som designet støtter opp om, og trolig leverer på. Konseptet solospill er interessant, men jeg tror det blir enda morsommere med en makker eller to. Årets sjarmør? (Ole Peder Giæver)

- Jeg ble oppriktig glad og oppstemt av å lese dette spillet. Dette var en fin ide, og jeg skal gjerne ta noen testrunder. (Chris De Vries Enger)

- Dette virker som en god øvelse før spill, eller før en annen kreativ bragd (skrive teater, lage tale el.l.). Rollespill som solo-øvelse er lite utforsket, men dette virker som en kort og fin reise inn i det landskapet. (Øivind Stengrundet)


🥇 Presentasjonsprisen: Karl Otto Kristoffersen og Christopher Rakkestad med EGIL

Enda en pris går til EGIL for det utrolige flotte designet og selvsikre teksten. Christopher Rakkestad står for illustrasjoner og layout, og denne prisen går like mye til ham.

- Designet er flott, og det forsterker følelsen av at det er to forskjellige verdener i R.I.S.K. – Michael Esperum

- Det er også flott grafisk, om enn preget av litt for mye luft på første og siste side. (Chris De Vries Enger)

- Gjennomført visuell bunad. (Trond Ivar Hansen)

Se et bilde av prosessen bak EGIL her.

Sjekk ut de andre bidragene, samt omfanget av konkurransen her

Egil: Tekst
bottom of page