top of page

Medvind for Kvad

Den siste tiden har det vært flere spennende ting på gang for Kvad. Her er noen av høydepunktene.

Andreopplag med illustrert omslag

Førsteopplaget av den sorte boken fra 2021 ble offisielt utsolgt i 2023. Game Forlag valgte derfor å trykke opp et nytt andreopplag, denne gangen i mykbind og med Even Mehl Amundsen sin fantastiske skaldeillustrasjon på fremsiden.


Boken er tatt inn i flere forhandlere, blant annet hos Outland, Midgard Games og Manaheim.


God Morgen Norge

Kvad har vært på landsdekkende frokost-TV! Remo Rehder hos brettspillguiden.no tok med seg noen av spillene han hadde kjøpt på brettspillmessen Spiel i Essen, og viste disse frem på TV. På bordet ligger det spill fra norske spillskapere, med Kvad som eneste rollespill. Gjevt!


Kvad på God Morgen Norge

Kvad på Spiel i Essen


Spiel i Essen (Tyskland) er verdens største brettspillmesse. Der finner man 1000+ utstillere fra ca 60+ land, med 1500+ nye spilltitler og over 50.000 besøkende hver eneste dag.


Hall 3 på Spiel (Foto fra Spiel sin hjemmeside)

Game Forlag var med her, og satte opp en egen stand for å stille ut egne produkter. Det var stor interesse for Kvad, og blant annet var det en ukrainsk forlegger som var interessert i å oversette vikingspillet til ukrainsk. Kanskje vi får se det i fremtiden?


Game Forlag sin stand (Foto: Thomas Fredriksen)

Engelsk oversettelse 2024

Forlaget jobber for tiden på spreng med oversettelsen til engelsk (det er ikke jeg som gjør dette). Arbeidet er snart ferdig, og etter noen utsettelser har de nå planlagt med en engelsk kickstarter i mars 2024. Krysser fingrene for at datoen holder seg, siden det virker som at markedet fortsatt har stor appetitt for nye spill-systemer etter OGL-fiaskoen tidligere i år. Om det blir ferdig i tide, hadde det vært gøy å bli med på neste tur til Spiel og Tyskland for å markedsføre spillet der.


Kvad på Manaheim

Den 7. oktober ble det holdt et Kvad-arrangement på Manaheim i Kongsberg. De er en nylig oppstartet spesialistforretning for brettspill, rollespill, miniatyrspill og kortspill, og forsøker å samle dette miljøet i byen. Et flott tiltak! Arrangementet trakk til seg 16 spillere og 4 skalder som spilte gjennom eventyret Hevnvisa. Etter alle hadde spilt gjennom modulen ble det felles avslutning med høytlesing av kvadet som hver enkelt gruppe hadde skrevet. En herlig poetisk og blodig affære!


Introduksjon av Kvad til forsamlingen på Manaheim (Foto: Manaheim)

Kongsberg Viking- og Middelalderlag stilte med to staute krigere som virkelig løftet stemningen, forsterket av vikingmusikk på anlegget. Det ble et utrolig bra arrangement, til glede for både erfarne og nye rollespillere.


En skald og to hirdsmenn fra Kongsberg Viking- og Middelalderlag

"Det lille Kvadet" som gratis print-selv versjon

Jeg har laget en blekke på fire A5-sider med «det lille Kvadet», som er en forenklet variant av hovedreglene. Denne kan man skrive ut på et A4 ark, brette sammen og bruke som utgangspunkt for spill. Legger ved lenken her, bare å laste ned gratis.


Det lille Kvad
.pdf
Last ned PDF • 1.29MB


Småspill på spanske blogger

Jeg oppdaget nylig at noen av sidesporene til Kvad har havnet i den spanske bloggosfæren. Egil, et lite dikterspill som jeg skrev i 2019 og et annet supplement med vikingnavn som jeg laget i forlengelsen av Kvad, har begge blitt løftet frem som positive bidrag til hobbyen.

Legger ved lenker til bloggene her.


Det er gøy når det skjer ting!


-KO

117 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


Innlegg: Blog2 Post
bottom of page