top of page

MidgardCon og RegnCon 2023


I år deltok jeg på to spillkongresser, en i Horten (MidgardCon) og en i Bergen (RegnCon). Umiddelbart vil jeg si at dette er fantastiske arenaer for sosialisering, spill og moro. Jeg kan varmt anbefale alle som er interessert i rollespill, brettspill eller andre analoge spill om å ta seg en tur på spillfestival.

MidgardCon

Denne stemningsrike spillkongressen foregikk fra 1. til 3. september i Gildehallen til Midgard Vikingsenter i Horten. Gildehallen er et vakkert bygg med inspirasjon fra vikingtiden. I midten av lokalet er det et bål som knitrer, og skaper en helt spesiell atmosfære (samt bållukt i klærne).Fredag kveld spilte jeg Ars Magica for første gang, sammen med en gjeng flotte spillere. Settingen er historisk middelalder, hvor det overnaturlige finnes. I dette scenarioet spilte vi eventyrere som skulle finne Olav Helliges stjålne øks i området Tønsberg, Norge. Rollen jeg ble tildelt var en magisk hund, som var en artig utfordring. Etter fem timer med etterforskning og konflikter i et spennende miljø, fant vi til slutt øksen. Jeg fikk utmerkelsen MVP (most valuable player) for god innlevelse som bikkje. Overraskende og gøy. Magi-systemet i spillet virket spesielt interessant, og det ble en fin start på helgen.Lørdag morgen var det tid for Sølvhjerte og kongress-modulen Dypets Kall. Jeg hadde syv forhåndspåmeldte, og sa i tillegg ja til to til som spurte om de kunne være med. Bordet hadde til slutt ni spillere med et aldersspenn fra tidlig tenårene til midten av 50-årene. Til tross for at det ble mange spillere besluttet jeg at alle skulle få mulighet til å lage sine egne individuelle roller fra start. Men etter hvert som roller døde i spill, gikk spillerne sammen i rollegrupper hvor flere personer styrte en rolle sammen. Jeg merket at det var noe skepsis mot dette fra starten, men det viste seg å fungere veldig bra! Ellers var det konsensus om at folk lærte litt om Kongsberg på slutten av 1700-tallet, og det kom mange positive tilbakemeldinger fra spillergruppen. Jeg gikk sliten og fornøyd ut av dette spillet.Mellom første og andre spilløkt på lørdagen, var det to andre innslag. Vertshuset spilte inn en live podcast hvor de svarte på innsendte spørsmål og det ble holdt en fektekonkurranse. I denne konkurransen sloss to personer av gangen med sverd og skjold, og blir man truffet tre ganger er man «død». Vinner man går man videre til neste runde, inntil det er finale og til slutt en vinner. Første gang jeg var med vant jeg konkurransen, denne gangen ble jeg slått ut i første runde.


Lørdag kveld spilte jeg Dragepust, som er Spillforlaget sitt kommende norske fantasirollespill. Dragepust har en fin vri på en klassisk fantasy og sitt eget spillsystem. Systemet er lett å forstå og har samtidig noen spennende tilleggsgrep. Vi spilte eventyrere som startet i fengsel, men som ville bli benådet om vi hentet noen kasser med tilsynelatende viktig innhold for en rikmann. Det ble en veldig artig reise, anført av et variert rollegalleri med morsomme tolkninger fra spillerne bak. Gleder meg til utgivelsen av det som ser ut til å bli et bunnsolid spill. Fikk også med meg MVP fra denne runden, ved terningkast.Lørdag kveld kjørte jeg hjem, etter to fantastisk innholdsrike dager.


RegnCon

Dette var første gang jeg deltok på spill-kongressen i Bergen, som foregikk fra 6. til 8. oktober. RegnCon har en helt annen profil, da arrangementet finner sted på Scandic Flesland Airport hotel. Til tross for fantastisk atmosfære på MidgardCon må jeg innrømme at hotell-rom, hotell-frokost, bar, treningsfasiliteter og gratis kaffe virkelig appellerer til en småbarnsfar i midten av 30-årene.En uke før kongressen startet ble programmet klart. Da fikk jeg vite at Sølvhjerte skulle gå søndag morgen. Dermed kunne jeg også melde inn ønsker for å delta på ulike spill fredag kveld, lørdag morgen og lørdag kveld. Så skulle man få vite hvilket spill man ble tildelt plass på ved oppmøte før puljen skulle starte.


Vi var en god gjeng som møtte opp til klokken 1800, men siden spillene og spillerne blir fordelt manuelt ble det litt forsinkelser. Etter opprop fikk jeg vite at jeg fikk plass på Brindlewood Bay, som jeg håpet på. I dette rollespillet er man gamle damer ala Mrs. Marple som løser mysterier i lokalmiljøet. Denne gangen handlet det om et mord på en Halloween-fest. Underveis i mysteriet møtte vi på mistenkte gjester, utforsket villaen hvor festen fant sted og vi fant vi ulike spor. Alle disse elementene dannet til slutt grunnlaget for en teori om hvem som var morderen. Hvorvidt vi hadde rett eller ikke ble avgjort med et terningkast helt til slutt. Vi lykkes med terningkastet, og hadde derfor rett i teorien om hvem som var morderne. Brindlewood Bay oppleves som et sjangertro spill i et forfriskende miljø. God spillopplevelse!


Fredag kveld ble det noen pils i baren i forlengelse av spillingen. Her viste hotell-kongressen seg fra sin beste side! Nemlig at alt er samlet på samme sted, med muligheten for å sosialisere på kveldstid. 10 av 10.


Lørdag morgen møtte kongressdeltakerne opp til puljestart klokken 10, men også i dag var det forsinkelser grunnet siste minutts endringer i puljene. Når klokken passerte 11 var rollespillgruppene fordelt, men denne gangen hadde jeg ikke blitt tildelt plass på noen av spillene jeg ønsket. Det var en ganske kjedelig beskjed å få etter å ha ventet over en time. Samtidig har jeg forståelse for at det er begrensede plasser på spillene, og arrangørene må sørge for alle får spilt litt i løpet av helgen. Som plaster på såret for de som ikke fikk plass var det organisert andre aktiviteter som gikk hele dagen. Her kunne man bare henge seg på, og det var mange som hadde glede av disse. Personlig var jeg ikke så interessert, så jeg brukte heller tiden til å jobbe med Sølvhjerte og fikk tatt meg en treningsøkt i påvente av neste pulje. Det ble alt i alt en fin og produktiv pause fra spillingen.


Lørdag ettermiddag begynte puljene klokken 1600. Jeg fikk plass på et spill som heter Vaesen, satt til Skandinavia på slutten av 1800-tallet - hvor det overnaturlige eksisterer. Her har hovedrollene «synet», som gjør at de kan se de underjordiske. Jeg opplevde dette som nok et spennende mysteriespill, og historien handlet om et forsvunnet brudefølge i et dalføre i Voss. Vi løste til slutt mysteriet, og havnet i konflikt med det overnaturlige på veien dit. Veldig artig.


Det ble en ny runde i baren lørdag, som igjen - bare var utrolig hyggelig! Har satt enormt pris på å ha både tid og et sted til å kunne sosialisere med gamle og nye bekjente.


På søndag var det min tur til å lede Sølvhjerte. Underveis på kongressen har det vært flere spørsmål og interesse rundt prosjektet. Det er veldig gøy. Søndag morgen kom det en melding på discord om at puljestart var klokken 11, ikke klokken 10 som tidligere kommunisert. Jeg var blant flere som ikke hadde fått med meg dette, så det ble litt venting. Men rundt klokken 11 tok jeg med meg en gruppe på fire personer tilbake til Kongsberg på slutten av 1700-tallet. Det var en utrolig fin gjeng å spille med, og jeg må bare si at de tidvis hadde vanvittig god innlevelse i settingen. Spillet vekslet mellom dypt alvor og situasjoner hvor latteren satt løst. Avslutningsvis hadde vi en liten tilbakemeldingsrunde hvor jeg tok med meg mange gode tips og tilbakemeldinger til det videre utviklingsarbeidet. Spillerne lærte også litt om gruvetiden, så jeg anser denne spilleøkten som en suksess.


Oppsummering, stjerner og ønsker

Dette avslutter årets kongress-turné for min del. To veldig forskjellige kongresser med hver sine kvaliteter.

  • MidgardCon opplever jeg som et lite og velsmurt maskineri med stor atmosfære. I etterkant kjenner jeg på at det gjerne skulle vært organisert en samlingsplass med mulighet for å sosialisere litt på kveldstid.

  • RegnCon har en enorm fordel med å ha samlet alt på samme sted (sove, spise, spille og sosialisere). Dette var nytt for meg, og fremstår kanskje som den beste måten å holde kongress på i mine øyne. Samtidig var det dessverre noen administrative utfordringer underveis, som dempet totalopplevelsen noe for min del. Allikevel et bra con!

Totalt sett har jeg fått med meg mange gode spillopplevelser, fine samtaler med gamle og nye bekjentskaper og fått til verdifull spilltesting av Sølvhjerte.


Tusen takk til arrangører og frivillige ved arrangementene som gjør dette mulig!


Gleder meg allerede til neste sesong med kongresser.

Håper vi sees!


-KO

182 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2 Post
bottom of page