top of page

Ny publisering: Amazing Steadings Volume 1

Heisann!


Jeg har startet på en ny serie med rollespill-tillegg. Denne gangen handler det om spennende steder, som kan gi inspirasjon til din rollespill-kampanje. Sjekk ut skjermdumpen under.Konseptet her er egentlig ganske enkelt. Du blar opp på en dobbel side, og får frem følgende:

  • 1 stedsnavn

  • 1 kart

  • 4 plott/handlingsarrangement

  • 6 biroller

  • 6 lokasjoner

Disse kan man legge til i rollespillet, og improvisere ut ifra som man selv ønsker. Dersom du ønsker at tilfeldighetene skal rå, triller du en terning på valgt tabell.


La oss eksempelvis si at eventyrerne er nye besøkende til Oak Corner, og du vil introdusere dem for en ny birolle. Da triller du en sekssidet terning på "D6 NPC's" tabellen, og den lander på 2:

"Chief Grarud Skullcracker, an unreliable female half-orc. She is looking for a healer for her tribe."

Denne birollen leder til mange spørsmål som kan besvares. Hun er nemlig sjef for en stamme, men hva slags folk er egentlig dette? Det står at hun ser etter en helbreder til stammen sin. Er de syke? Hva slags sykdom har de? Hvorfor ble de syke? Det står at hun er upålitelig, men på hvilken måte? Vil hun forråde heltene etter de hjelper henne? Hva skjer om de lar være å hjelpe henne?


Slik bruker man denne boken, som et grunnlag for improvisasjon og utvikling i rollespill. En kilde til nærmest uendelig med eventyr. Jeg er helt sikker på at tilsvarende teknikk kan brukes i skjønnlitteratur også.


Jeg har planlagt fem volumer, fem små bøker, i denne serien. Volum 1 tok meg et sted mellom 15 og 20 timer å ferdigstille, fordelt på utvikling av konsept, grafisk design og skriving. Nå som jeg har laget en mal for oppsett og grafisk design vil jeg kunne kutte ned tiden betraktelig på de neste utgivelsene. Kanskje ned mot 5 timer per bok? Vi får se.


Er du nysgjerrig på boken kan du sjekke den ut her.


-KO

19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2 Post
bottom of page