top of page

Vellykket arbeidsseminar

Onsdag 21. februar holdt jeg et arbeidsseminar for flere lærere fra Kongsberg kommune, og introduserte de for rollespill som pedagogisk metode i skolen.Sølvhjerte lar spillerne øve seg på å ta andres perspektiv i er historisk miljø. Det er lek og læring i skjønn forening!


Seminaret varte fra 0900 til 1500, og vi var samlet i historiske omgivelser på Steinhuset. Vi startet med en introduksjon av meg selv, deltakerne, målet med seminaret og dagens program. Bjørnar Sandvold fra Norsk Bergverksmuseum var også med for å fortelle om tidsperioden spillet foregår første del av dagen.


Deretter gikk vi gjennom de fysiske og digitale klassesettene. Derfra gikk vi gjennom boken kapittel for kapittel, kombinert med demonstrasjoner og praktiske øvelser. Eksempelvis hvordan et spill foregår, ulike terningkast og hvordan man lager roller.


Etter lunsj la vi vekt på praktisk ledelse av spill i både små og store grupper. Alle fikk mulighet til å øve seg på å sette scener, lage et eget eventyr og lede deler av dette eventyret.Til slutt oppsummerte vi dagen, og fem klassesett ble levert ut til hver skole. Elevene var svært fornøyde, og flere ønsket seg i tillegg et oppfølgingskurs med økt fokus på spillederrollen.


Tusen takk til Kongsberg kommune og prosjektgruppen i Kongsberg 400 som har støttet dette!


Da var den formelle leveransen til Kongsberg kommune ferdig, og prosjektet går over i en kommersiell fase med lansering 28. februar.


-KO

35 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2 Post
bottom of page